23,90
2 stuk(s)
+

   1-4    8+   30 min  4/10

De maan heeft al eeuwen invloed op onze levens. Hij beïnvloedt de getijden en houdt mensen ‘s nachts wakker. De nieuwe maan is een symbool voor een nieuwe start; het is het ideale moment om aan iets nieuws te beginnen en om je toekomst te plannen. En daar draait alles om bij Nova Luna (Latijn voor nieuwe maan). In elke ronde van dit abstracte tegellegspel moet je opnieuw je toekomst plannen. Ontwikkel een nieuwe strategie om slim om te gaan met datgene wat het maanwiel je biedt. Kies verstandig!

Bekijk hier de trailer:

bekijk hier de speluitleg:

  • 1 maanwiel
  • 68 tegels (17 tegels in elk van de 4 kleuren)
  • 1 maan
  • 84 spelerschijven (21 schijven in elk van de 4 kleuren)
  • spelregels

Nova Lune is van dezelfde maker als Patchwork. Dat merk je. Het grote verschil is echter dat je Nova Luna zowel solo als met twee, drie of vier spelers kunt spelen.

De regels zijn simpel. De speler die achteraan staat op het maanspoor is aan de beurt. Deze kiest een tegel om aan te sluiten en "betaalt" door een aantal stappen vooruit te zetten. Bij het aanleggen controleert de speler of aan de voorwaarden van zijn tegels worden voldaan. Deze voorwaarden zijn kleuren van aangrenzende tegels, of kleurenreeksen. Als dat zo is, dan legt de speler één (of soms meerdere) van zijn schijfjes op de vervulde velden. De eerste speler die al zijn schijfjes op heeft, heeft gewonnen.

Net als bij de voorganger patchwork zit er veel taktiek in het spel. Je kunt vooruit plannen en je tegenspeler dwingen een "dure" tegel te pakken waardoor jij meerdere goedkope tegels kunt pakken.

Er zit weinig geluk in het spel. Als er twee of minder tegels over zijn worden de tegels aangevuld. Soms krijg je dan net de goede tegels ter beschikking. Dat is echter het enige element van geluk. Omdat het spel steeds anders is, is de herspeelbaarheid hoog. Zoek je een taktisch spel dat je snel even speelt, dan heb je aan Nova Luna een prachtig spel.