Codenames: Duet

17,45
1 stuk(s)
+

   2    11+   15-30 min  1/10

Jij en je partner zijn op een geheime missie in een drukke stad. Je moeten contact maken met 15 spionnen en de vijandelijke huurmoordenaars ontwijken. Jij weet met welke spionnen je partner veilig kan contacteren. Jouw partner weet dat voor jou. Geef elkaar aanwijzingen van één woord die op meerdere woorden slaan en probeer om alle spionnen te vinden, voordat de tijd op is.

  • 15 groene spion-kaarten
  • 100 dubbelzijdige Duet-sleutelkaarten
  • 11 tijdfiches
  • 1 huurmoordenaar-kaart
  • 1 missieblok
  • 1 kaarthouder
  • spelregels
  • 200 kaarten met 400 woorden

Codenames Duet is de twee-speler coöperatieve variant van het bekende Codenames. In plaats van tegen elkaar nemen de spelers het met elkaar op tegen het spel. Met het beproefde spelsysteem van Codenames proberen de spelers steeds moeilijkere missies te volbrengen.

Het spelsysteem van codenames is simpel. Op een raster liggen kaartjes met willekeurige doelwoorden. Slechts één speler weet welke doelwoorden gekozen moeten worden. Dat moet zo snel mogelijk. Daarom is het de bedoeling om meerdere doelwoorden te omschrijven met slechts één woord. 

Dat vraagt creativiteit en inlevingsvermogen wat het mooie is van dit spel. Want niet iedereen heeft dezelfde associaties met een woord. Het enige nadeel van de originele Codenames was dat je met minstens vier moest zijn om het leuk te maken. Er was namelijk wel een twee-speler variant beschreven, maar die was, kort gezegd, saai.
Codenames Duet is dat niet. Ze hebben het twee-speler concept op een leuke manier verbeterd en er een echt apart spel van gemaakt. 

Ralf

'Een potje is zo gespeeld en is niet moeilijk. En als je missie geslaagd is, ben je des te gemotiveerder om alle missies te voltooien! Dus houd je van woordspelletjes, teamwork en uitdaging? Dan is dit spel echt iets voor jou!' Last Days of Spring

'Dit coöperatieve spel is erg leuk om te doen. Dus houd je van woordspelletjes, teamwork en uitdaging? Dan is dit spel echt iets voor jou!' Spellenbunker