36,95
5 stuk(s)
+

   2-4    8+   45 min  6/10

Bouw het meest prestigieuze pretpark ooit! Koop de meest opwindende attracties, bied de beste diensten aan en verwelkom zoveel mogelijk bezoekers door bussen en reclame. Reageer op de behoeften van het publiek en het succes volgt! Zorg dat je geen enkele bezoeker verwaarloost, want ongelukkige bezoekers zullen je reputatie schaden.

Organiseer je park met nieuwe attracties en bied je bezoekers de beste diensten aan. Als bezoekers tevreden zijn, verdien je de meeste prestigepunten. Kies zorgvuldig je attracties en zorg ervoor dat de verschillende paden door je park geen doodlopende wegen worden, want net als ongelukkige bezoekers schaden die je goede reputatie. Aan het einde van het spel wordt je park geëvalueerd en wordt de speler met de meeste prestigepunten uitgeroepen tot winnaar.

 • 4 Individuele plattegrondborden (1 voor elke speler) 
 • 1 Parkingbord
 • 4 Tegels uitbreiding plattegrond
 • 4 extra Park ingangen
 • 101 Attractie/diensten tegels (32 kleine tegels met reclame op de achterkant, 40 medium en 29 grote)
 • 17 Bus tegels
 • 124 Bezoekes (35 groene, 35 blauwe, 30 roze en 24 gele) 
 • Toegangsticket (1ste speler)
 • 1 fiche rondeteller
 • 52 munten (33 $1, 19 $5)
 • 4 Parkingangen (2 pilaren en een banier)
 • 1 Scoreblok

Spelverloop

Meeple Land is een leuk spel waarin je een pretpark mag bouwen. Dat doe je in 4 rondes die uit verschillende beurten bestaan. De spelers beginnen elke ronde met het verkrijgen van inkomsten. Dat wordt echter elke ronde minder dus daar meot je iets op zien te verzinnen!
Als de speler aan de beurt is kan de speler een attractie kopen, adverteren of passen. 

Met de attractietegel kopen wordt in dit geval ook een dienst (Toiletten, restaurants, etc), een uitbreiding van de plattegrond of een extra ingang bedoelt. De speler kiest een beschikbare tegel en betaalt de kosten. Wat je gekocht hebt, dat plaats je op de plattegrond. Tegels hebben wandelpaden, en je dient er voor te zorgen dat er minstens één pas aansluit aan een wandelpad op de buurtegel. 

De speler kan ook een advertentie kopen. Dat levert bezoekers op die je in je park of bij de ingang kunt plaatsen.

Zodra je niets meer kunt (of wilt) kopen, dan kun je passen. Je mag dan een beschikbare bustegel met de bezoeker nemen en moet wachten tot het einde van de ronde.

Tijdens het einde van de ronde worden bezoekers in het park geplaatst, en krijg je vaste inkomsten voor elke bezoeker en extra inkomsten voor speciale tegels en combinaties. 

Na vier rondes eindigt het spel en scoren de spelers hun park op basis van het aantal attracties en bezoekers. Bezoekers die nog bij de ingang staan te wachten, en doodlopende wandelpaden leveren strafpunten op. De speler met de meeste punten heeft gewonnen


De mening van goede spellen

Meeple Land is een echt familiespel. Elke beurt moet je een keuze maken uit de beschikbare tegels. Het puzzelen met attracties, wandelpaden en diensten maakt dit leuk en spannend voor allemaal. De interactie is indirect. Er vinden geen confronterende pestacties plaats. Je moet echter goed opletten wat er beschikbaar is, en komt. Het kan namelijk zijn dat een attractie voor je neus weg wordt gekocht, of dat iemand toch iets eerder past en die volle bus met roze bezoekers binnenbrengt. Het geluk in dit spel is ook beperkt tot wat er beschikbaar komt. Soms heb je mazzel als de speler voor je iets koopt waardoor de perfecte combinatie voor jou beschikbaar komt. Dat is echter alles.
De spelregels zijn duidelijk en overzichtelijk. 8 pagina's met veel afbeeldingen en voorbeelden.

Als je op zoek ben naar een vrolijk spel, dat je met je familie in een klein uurtje kunt spelen, dan heb je aan Meeple Land een goed spel.

Ralf