Star Realms

12,95
Niet op voorraad

   2    12+   20 min  4/10

Star Realms is a ruimtegevecht spel waarin de spelers tegen elkaar strijden om heerser van het universum te worden. Om dit te bewerkstelligen dienen de spelers hun zwakke startvloot te laten groeien tot een armada die krachtig genoeg is om de tegenstander te verslaan. 

Bekijk hier de trailer:

Bekijk hier een review:

  • 128 prachtig geillustreerde kaarten
  • Spelregels

Star Realms is een science-fiction deck builder. Dit spel, dat in 2014 al is uitgekomen heeft veel prijzen in de wacht gesleept. De Golden Geek Award en Dicetower award voor beste 2-spelerspel van 2014 zijn slechts enkele van de gewonnen awards.

Spelverloop

Elke speler begint met een standaard deck met kaarten waarvan ze er 5 op handen nemen. In hun beurt spelen ze deze vervolgens uit. Die kaarten hebben twee mogelijkheden. De kaarten genereren inkomen of aanval. De bedoeling is om het aantal levens van je tegespeler te reduceren tot 0, dan heb je gewonnen. Dat werkt heel simpel. Speel je aanvalskaarten en je brengt schade toe.

Met het inkomen van je kaarten breid je je deck uit. In het midden van de tafel ligt een aanbod van kaarten die voor beide spelers te koop zijn. Deze voegen nieuwe mogelijkheden toe.

Er zijn vier verschillende facties (kleuren) van deze kaarten die je kunt kopen. Veel van deze ruimteschepen en ruimtestations hebben een standaard actie met daarnaast een extra factie-actie. Als je een ander schip hebt van dezelfde kleur dan mag je die actie uitvoeren. Dit systeem zorgt er voor dat je niet teveel verschillende kleuren in je deck wil hebben, dat verkleint de kansen op succes.

Elke factie heeft een eigen richting van extra mogelijkheden.
De blauwe factie genereert meer inkomen en heling. Dat zorgt er voor dat je het langer vol houdt en duurdere schepen kunt gaan kopen.

De gele factie zorgt er voor dat jij meer kaarten mag pakken, en de tegenstander kaarten moet afleggen. Meer mogelijkheden voor jou en minder voor de tegenstander: JE hebt weinig kans als je je beurt maar met twee kaarten begint.

De rode factie zorgt er voor dat je kaarten uit je deck kunt halen. Met name de beginkaarten zijn op den duur onnodige vulling van je hand. Met de rode kaarten kun je er voor zorgen dat je elke keer je goede kaarten in de hand krijgt.

Tenslotte de groene factie die extra brute aanval genereert. Elke factie genereert aanvalspunten, maar de groene springt er bovenuit.


De mening van goede spellen

Dit spel kenmerkt zich door de eenvoud van de regels terwijl het toch een echt gaaf 2-spelerspel is. Je bouwt je eigen vloot zo optimaal mogelijk uit. De samenwerking van schepen van één kleur zorgt voor moeilijke beslissingen bij het kopen van nieuwe kaarten. Het spel speelt erg vlot weg en er altijd tijd voor nog een potje.
Mocht het thema science-fiction je aanstaan en je bent op zoek naar een leuk 2-speler spel, dan heb je aan Star Realms een goed spel.


Ralf