Point Salad

11,95
2 stuk(s)
+

   2-6    8+   15 min 1/10

Bij Point Salad zul je kaarten moeten kiezen en uitspelen. Spelers proberen tijdens het spel hun salade aan te vullen uit de groentemarkt of puntenkaarten te verzamelen voor een volle salade. Door een juiste combinatie aan kaarten scoor je punten en stel je een mooie salade samen. De speler met de meeste punten heeft de beste salade en wint het spel.

  • 108 dubbelzijdige groente- en puntenkaarten
  • spelregels

Point Salad is een snel kaartspel waarbij je een salade gaat maken van verschillende groentes. Elke groente vertegenwoordigd een unieke manier van scoren. Die score, aan het einde van het spel, is afhankelijk van welke groente in je salade hebt.
Er is bijvoorbeeld een puntenkaart die je 2 punten geeft per wortel en 2 punten per ui in je salade geeft, maar vier strafpunten per paprika oplevert.

Als je aan de beurt bent, dan moet je kiezen wat je wil doen. Twee groentekaarten pakken en voor je neer leggen, of één puntenkaart pakken.
In elke beurt moet je daarom kijken wat het beste bij jouw kaarten past. Vergroot je het aantal groenten, of pak je een puntenkaart die heel goed past bij de kaarten die je al gespeeld hebt?

Het spel is heel gemakkelijk om te leren. Het aantal regels is beperkt en het spel is gemakkelijk uit te leggen, maar het spel heeft desondanks veel diepgang. 

Ralf

'Net als een échte salade, zou ik het aanbevelen als voorafje of bijgerecht tijdens een spellenavond of luchtig en kleurrijk plezier tussendoor tijdens de lunch. Omdat het verfrissend is, is Point Salad terecht genomineerd voor De Nederlandse Spellenprijs 2020 in categorie Familie.' Move the Robber'

Wij vinden het een leuk en tactisch spel. En de vormgeving? Die is aantrekkelijk en kleurrijk!' Puntsgewijs

"Al met al kan ik niet anders zeggen dan dat Point Salad wederom een zeer geslaagd kaartspel is van White Goblin Games. Het is uitdagend, tactisch en leuk!" Alles over Speelgoed

"Tactisch denken: check! Snel spel: check! En supervrolijk artwork: check! Point Salad bewijst dat eenvoud ook heerlijk wegspeelt." Budgetspelen'Ideaal voor de gezonde, kleine spelletjestrek!' Cynspirerend